Sukces bialskich sędziów na Halowych Mistrzostwach Sędziów Piłkarskich
Sport Z Białej Podlaskiej

Sukces bialskich sędziów na Halowych Mistrzostwach Sędziów Piłkarskich

W dniu 05 stycznia w hali chełmskiego MOSiR-u odbyły się XVI Halowe Mistrzostwa Sędziów Piłkarskich o Puchar Prezesa Lubelskiego Związku Piłki Nożnej. Nasi sędziowie na “pudle”, po ciężkiej walce zajmują II miejsce.

W dotychczasowych turniejach brały udział 4 reprezentacje – Biała Podlaska, Chełm, Lublin i Zamość. Nowością było zorganizowanie 5 zespołu jakim był Szczebel Centralny. Składał się on z sędziów Ekstraklasy, I, II i III ligi. Naszym reprezentantem w tej ekipie był przedstawiciel I ligi – Konrad Gąsiorowski. W całym turnieju zabrakło nam trochę szczęścia, bo jak się później okazało niefortunny remis z KS Lublin dał nam tylko II miejsce w klasyfikacji generalnej po bezpośredniej wygranej z OKS Zamość. Warto nadmienić, że najlepszym bramkarzem turnieju został reprezentant naszego OKSu – Andrzej Haponiuk.

Reprezentacja OKS Biała Podlaska wystąpiła w składzie:
1. Andrzej Haponiuk
2. Piotr Jamrowski
3. Paweł Sitkowski
4. Karol Długołęcki
5. Filip Ścioch
6. Maciej Łasocha
7. Piotr Dziubak
8. Jarosław Śledź
9. Bartłomiej Sznajder
10. Maciej Wieliczuk

Trener: Mariusz Śledź
Kierownik: Artur Krasowski

Sędzia z ramienia OKS Biała Podlaska: Karol Walczuk

Poszczególne wynik:
OKS Chełm – KS Lublin 0:0
Sz. Centralny – OKS Zamość 0:2
KS Lublin – OKS Biała Podlaska 1:1
OKS Zamość – OKS Chełm 1:1
Sz. Centralny – OKS Biała Podlaska 0:2
OKS Zamość – KS Lublin 2:0
OKS Chełm – OKS Biała Podlaska 3:1
Sz. Centralny – KS Lublin 3:2
OKS Zamość – OKS Biała Podlaska 2:4
OKS Chełm – Sz. Centralny 2:0

Tabela
1. OKS Chełm 8 pkt., 6-2
2. OKS Biała Podlaska 7 pkt., 8-6
3. OKS Zamość 7 pkt., 7-5
4. Sz. Centralny 3 pkt., 3-6
5. KS Lublin 2 pkt., 3-6

Polub nas i obserwuj:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.